El gegant del pi…

Ens agraden les tradicions populars i volem conèixer-les de prop. Per aquest motiu, vam contactar amb la Colla de Geganters de Badalona, que ens va obrir les portes de la seva entitat cultural i que va explicar-nos les curiositats d’aquest món del qual sabem ben poc, més enllà del que veiem a les festes populars.

Les geganteres i geganters van explicar-nos com es construeixen els ninots i la seva vestimenta, com es munten i com es preparen per portar-los infants i adults. I és que fins els gegants i capgrossos més petits pesen molt, així que s’ha de ser molt disciplinat en els exercicis per no fer-se mal. Alhora van mostrar-nos un dels seus balls -en tenen molts!- tot acompanyant l’escenificació amb alguna de les seves cançons.

Sens dubte, una capbussada que ha despertat l’interès de més d’un i d’una que s’animarà a participar en primera persona d’aquesta tradició cultural.

Volem donar les gràcies a la Colla de Geganters de Badalona per obrir-nos les portes del seu espai i per la seva amabilitat.

Comments are closed.