Art-foto-terapia

La creativitat no s’aprèn, es desenvolupa, fent a les persones més sensibles i tolerants amb portada actividades arte-foto-terapiasi mateixes i amb l’ambient en què es desenvolupen, així com facilitant la comunicació i l’entesa recíproca.
La veritat és que avui dia estem acostumats a veure imatges, a comptar en imatges, però no sempre estem conscients que també podem comunicar-nos a través d’elles. És per això que les activitats proposades es centren justament en la persona i no tant a la càmera, quant aquesta constitueix essencialment un mitjà entre altres per poder realitzar i realitzar-se. Es tracta d’una possibilitat de donar visibilitat a aquests imaginaris subjectius, de expressar-los i d’expressar-se, quan van apareixent i definint.
Els objectius generals d’aquestes activitats art-foto-terapèutiques són:

  • Iniciar a la fotografia com a eina recreativa i relacional ampliant la mirada cap a la quotidianitat i possibilitant el seu ús exercir la manipulació fina, la concentració, la memòria.
  • Estimular la imaginació i el pensament lògic mitjançant tècniques i dinàmiques art-terapèutiques que permetin experimentar a través dels sentits, alliberar emocions, posicionar-se.
  • Mediar les actituds defensives i reduir les conductes d’imitació gràcies a la multiplicitat desplegada per les imatges, cuidant i valorant els processos individuals dins el grup.
  • Promoure el diàleg a partir de les fotografies aconseguides, podent així contenir la dispersió, conèixer i reconèixer les seves necessitats, prioritats, valors, desitjos, transformant creativament les idees construïdes.
  • Crear un arxiu digital – àlbum i revista – al llarg del procés per possibilitar tenir constància de l’experiència, l’esforç, els canvis, els èxits.

T’agradaria provar?
Ens trobem cada dimecres de 18h a 19: 30h a la seu de l’Associació Marenostrum.
Si tens una càmera, porta-, i si no, no et preocupis, disposem de diverses, a més d’una gran varietat de materials per explorar!

Visita el notre album de fotos:

Clica aqui